englishnederlandsespañolfrançaisdeutschportuguêsitalianohrvatskiفارسیعربى中文Ελληνικά日本語한국어русскийtürkहिंदीසිංහලதமிழ்Verklaring van Valutaonafhankelijkheid

De geschiedenis herhaalt zich misschien niet, maar hij rijmt in elk geval wel.

Wanneer er in de loop van menselijke gebeurtenissen blijkt dat de banden van controle en kracht voortkomen uit een universeel gemeenschappelijke bron, dan wordt de noodzaak van een scheiding van die krachten een kwestie van overleven.

Al sinds de uitvinding van de drukpers, is de hele menselijke beschaving langzamerhand gevallen onder de invloed van soevereine entiteiten met het vermogen om de waarde van uitgegeven werk te beheersen door middel van manipulatie en controle over de munteenheid. Het 'zweet van het voorhoofd vegen' werd niet langer vertegenwoordigd door een waarneembare waarde, maar eerder door een onzichtbare, oncontroleerbare kracht van entiteiten die buiten de controle van het gewone volk valt die hun representatieve valuta uitwisselen.

De uitgave van energie door mens, machine en de natuur is de enige bron van waarde. Deze bronnen en hun resultaat zijn gedevalueerd door de opzettelijke inflatie van geprinte munteenheden. Geld en valuta, zoals begrepen door de wereldbevolking, zijn niet langer een uitdrukking van collectieve output en inspanning, maar eerder van een willekeurige berekening van onverklaarbare individuen en organisaties die hen onder hun invloed houden. De mensheid is gevallen aan de dominantie van fiduciair geld, maar deze overheersing heeft alleen de druk op de mensheid vergroot om naar een levensvatbare oplossing te zoeken.

Wanneer entiteiten de macht verwerven om artificieel waarde te creëren met de strook van een pen, worden omkoping en collusie een triviale zaak voor mensen met die macht. Diegenen die toegang hebben tot deze kracht kunnen van nature een bubbel van juridische bescherming ontwikkelen, waardoor de ongelijkheid van rijkdom wordt versneld. Het gevolg hiervan is dat de waarde van het geleverde werk volledig degradeert omwille van willekeurige berekeningen voor politieke opportuniteiten. De integriteit van de waarde binnen alle maatschappijen is letterlijke en figuurlijk gedwongen tot de rand van onverenigbaarheid.

Deze levensvatbare oplossing is ontstaan in de vorm van aantoonbare en onweerlegbare wiskunde door het verbruik van energie - Bitcoin en andere cryptovaluta.

Voorafgaand aan de proliferatie van cryptomunteenheden, was de optie van de staat om de controle over de toevoer van de valuta af te schaffen nooit een haalbare optie vanwege de dreiging van vervalsing en de kosten die gepaard gaan met het waarborgen van de integriteit van de valuta's. De staat, en alleen de staat, kon de integriteit van een afgedrukte valuta waarborgen door middel van het gebruik van dreiging en kracht. Het behoud van deze integriteit is een nobele zaak en noodzakelijk voor de stabiliteit van een staat, omdat het ervoor zorgde dat de uitwisseling van waarde op vertrouwbare basis kon plaatsvinden. Het behoud van die integriteit kan, was en is echter fundamenteel gemanipuleerd.

Hoewel de staat nog steeds een gerechtvaardigd monopolie op de legale toepassing van geweld handhaaft, is zijn monopolie op de controle van de valuta aantoonbaar verdrongen door de implementatie van Bitcoin en andere cryptovaluta.

Waar waarde ooit werd bewezen door de kracht van de staat 'aan het einde van een loop', hebben mensen een technologie ontwikkeld, gedemonstreerd en verspreid die in staat is om waarde te bewijzen door het verbruik van elektriciteit via het onherroepelijke bewijs van wiskunde. Nooit eerder was dergelijk concept haalbaar totdat de Bitcoin-blockchain werd geïnitieerd.

Omdat het gebruik van cryptocurrencies zich heeft verspreid en de adoptiegraad in de afgelopen tien jaar wereldwijd is toegenomen, is het paradigma van 'waarde' verschoven in de geest van degenen die de capaciteiten van deze nieuwe technologie voor 'waardeoverdracht' werkelijk begrijpen. Terwijl het internet veranderde hoe mensen de overdracht van informatie bekeken, deden cryptomunteenheden hetzelfde met de overdracht van waarde.

Bij deze verklaren we niet de onafhankelijkheid van de door de staat gecontroleerde valuta -- we verklaren dat gecontroleerde fiatvaluta’s overbodig zijn gemaakt.

Onze redenen voor deze verklaring zijn overvloedig. Veel sterfgevallen en misdaden van de vorige eeuw zijn te herleiden tot onverklaarbare entiteiten met controle over valuta's die de controle over de vele hefbomen van de macht hebben verkregen om de koers van de mensheid te bepalen en manipuleren.

Degenen die onze valuta's creëren hebben samengespannen om totale controle over de wereldwijde geldvoorraad te verkrijgen, terwijl ze door onderdrukking van media en educatie het feit dat ze samenzweren versluieren.

Ze belichamen het systeemrisico met de hypocrisie van het verstrekken van leningen aan publieke banken die transparante audits moeten verzorgen, terwijl ze dergelijke audits zelf vermijden.

Hun gedrag heeft consequent de schalen van potentieel open markten getipt in het voordeel van nieuw geprinte valuta voor degenen die zij vertrouwen, in tegenstelling tot diegenen door de vrije markt worden vertrouwd.

Ze hebben zich verenigd doorheen de selectieve steun van wetgevers en regelgevers die een beleid opstellen dat ervoor zorgt dat hun acties worden blootgesteld aan minimale risico's en maximale winsten door de gevolgen af te wentelen op de bevolking die hun valuta gebruikt.

Ze hebben het vertrouwen van het publiek in de verkozen vertegenwoordigers gedegradeerd en de gelijke toepassing van rechtvaardigheid aangetast door gezamenlijk verantwoordelijkheden te vermijden voor het creëren van systeemrisico's.

Ze zijn de oorzaak en oplossing geworden voor financiële crises, waarvoor geen middelen van regres zijn voor de rest van de gemeenschap, die deze last dragen als gevolg van hun gedrag.

Deze Verklaring van Valutaonafhankelijkheid is een direct antwoord op de voortdurende manipulatie en vernietiging die voortkomt uit de opzettelijke degradatie van de waarde voor de hele mensheid.

Wij, de ondergetekenden, zullen ons leven wijden aan het bouwen van netwerken en systemen die de integriteit van waarde herstellen en de autoriteit van diegenen die proberen om waarde te vernietigen rechtstreeks uitdagen.